Feestelijke kersttaart: met rozen, chrysanten en hypericum
Benodigd materiaal:
Niet vegetatief materiaal:
- bloemschikmateriaal: mes, schaar, snoeischaar
- steekschuim taartvorm
- kerstdecoratie: kleine kerstballen, zilverkleurig sier wikkeldraad,….
- tandenstokers
- decoratieve droogkrans in wilgentenen of takken (verkrijgbaar in de handel of zelf te maken)
- een platte schaal of bord dat onder het steekschuim past
- plastiekzakje
Vegetatief materiaal:
- bloemen naar keuze: rozen, chrysanten, Hypericum,…
- assortiment sierappels, eventueel geverfd
- safarimateriaal
- groenmateriaal: eucalyptus bladeren, appelblad,….
Werkwijze:
- Laat het steekschuim volzuigen met water en leg dit op het bord of op de schaal met eventueel een plastiekzakje ertussen. Leg de krans van takken rond het bord of de schaal.
- Snijd de rozen schuin af op lengte en steek de rozen symmetrisch in de taartvorm. Begin met een roos bovenaan en werk zo naar de zijkant toe.
- Steek de grootste sierappels op een tandenstoker en prik ze volgens hetzelfde patroon in het steekschuim.
- Vul verder op met het groenmateriaal, chrysanten, hypericum, safarimateriaal en de rest van de sierappels die je ook op een tandenstoker prikt.
- Decoreer verder met kerstballetjes of ander kerstmateriaal. Steek de kerstballetjes vast met een kram of met een ijzerdraadje.
- Werk af met sierwikkeldraad.