menu
Tuinadvies

https://tuinadvies.nl   /    woensdag 4 oktober 2023

Voorjaarsbloeiers op balkon of terras

Primula of sleutelbloem

Voel je al lentekriebels? Maak er gebruik van en creëer in een handomdraai een frisse lentesfeer op je balkon of terras. De benodigde ingrediënten: de mooiste lentebloeiers, een verzameling potjes of blikjes en goede zin. Of begin gewoon, dan word je vanzelf vrolijk!

Persoonlijk tintje

Voorjaarsbloeiers, zoals madelief, sleutelbloem en viooltje, laten zich makkelijk onderling combineren. Kies voor één of twee kleuren als je van rust en eenvoud houdt. Mag het knallen? Omring je dan met een boerenbonte mix. Niets is te gek! Voor een extra persoonlijk tintje kun je de lentebloeiers planten in potten (of blikjes) die je hebt versierd met een stukje stof, touw of lint.

madeliefje op het balkon


Madelief: lieve lente

De madelief (Bellis) is een makkelijke plant voor je balkon of terras; ze houdt alleen niet van teveel water. De witte, roze of rode bloemetjes hebben een lieflijke uitstraling en laten zich makkelijk combineren met andere planten. Leuk detail: de bloemen van de madelief sluiten zich als de zon ondergaat.

Sleutelbloem: ‘vergeten’ voorjaarsbloeier

Wit, geel, roze, rood, blauw, paars... met een geel hartje. De sleutelbloem (Primula) is een kleurrijke ‘vergeten’ plant die het herontdekken waard is. Ga ook eens op zoek naar een tweekleurige sleutelbloem – zo mooi! De sleutelbloem krijgt graag regelmatig een slokje water. Zie je uitgebloeide bloemen of gele blaadjes? Haal die er dan even uit.

madelief kleur op het terras

Viooltje: nóg meer kleur

Het viooltje is bij uitstek geschikt voor supersnelle lentestyling. Deze vrolijke lentebloeier is verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren, zoals roze, blauw, geel en oranje. Vergeet ook de meerkleurige soorten niet. Veel zorg heeft het viooltje niet nodig. Geef de plant regelmatig water en af en toe wat plantenvoeding. Als je de uitgebloeide bloemetjes weghaalt, blijven er tot in de zomer nieuwe verschijnen.

#3386
Terug naar boven icoon