menu
Tuinadvies

Tuin van Martien_kerk

Martien_kerk
  • Lid sinds oktober 2014
  • Heeft 0 berichten in het forum
  • Heeft 50 bloemetjes verdiend
  • 41 personen hebben de tuin van Martien_kerk bekeken
  • Heeft in de Plantenherkenner
  • Volgt 3 personen
  • Heeft 1 volger

Woonplaats: Sint-oedenrode

Omschrijving: Onze tuin is niet erg groot, voor en achter. het is een rotstuin met enkele hoogteverschillen. We hebben gebruik gemaakt van verschillende steensoorten, waaronder tufsteen, lavasteen, grauwake. Ook hebben we gebruik gemaakt van stoeptegels, leien. In de loop der jaren is onze tuin vaak veranderd, zijn er aanpassingen gedaan. In totaal staan er zo'n 600 planten, struiken, heesters en bollen in de tuin. Op dit moment zijn we bezig met een metamorfose; onze tuin was langzamerhand dichtgegroeid. Planten werden groter, kleinere planten zag je bijna niet meer, planten verdwenen, etc. Ik vind het moeilijk om planten weg te gooien, dus heb ik bruikbare planten in potten gedaan en wil deze planten weggeven of ruilen. Mijn vrouw en ik zijn lid van de Nederlandse Rotsplantenvereniging en we bezoeken in het voorjaar en het najaar de verkoopdag van onze vereniging in de Botanische Tuin in de Uithof, Utrecht. In de herfst- en winterperiode gaan we ook naar lezingen. Verder ben ik de coördinator van de zaaddistributie van onze vereniging. In het najaar kunnen leden zaden inleveren bij mij en ik zorg dat er een algemene zaadlijst komt. leden kunnen in november zaden aanvragen.
Omdat we lid zijn van de NRV komen we in contact met vele mensen en krijgen we ook daardoor veel informatie, die we kunnen gebruiken voor onze tuin. Onze rotstuin is een prachtige hobby.


Martien_kerk op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


Martien_kerk op Tuinvrienden

Bekijk het overzicht


Wat vind je van deze tuin?

Status - Martien_kerk

Martien_kerk

dinsdag 3 februari 2015 - 14:27

Vandaag heb ik een paar foto's van bolgewasjes gemaakt. En ik heb gezaaid; voornamelijk alpiene planten en enkele zuurminnende planten. In totaal heb ik nu 95 soorten gezaaid.

Terug naar boven icoon