menu
Tuinadvies

Reacties op planten

Carex howardii 'Phoenix Green' - Zegge

Hoe moet u Carex howardii snoeien en onderhouden?
Dit siergras is wintergroen wat in principe betekent dat u het gras niet terug hoeft te snoeien. Door de vorst of verdroging kunnen de punten van het blad bruin kleuren, waardoor de plant een minder frisse indruk geeft. Strooi als extraatje af en toe wat mest (bv. koemestkorrels of kunstmest); liefst tijdens een regenachtige periode, omdat de grond de mest dan snel op kan nemen.
Carex howardii Phoenix Green krijgt fris groen en heel fijn blad wat rechtstandig groeit. De planten worden circa 30/35 cm hoog. De standplaats van deze siergrassoort is zonnig tot halfschaduw.
Deze zegge is zeer goed als solitair in een pot te gebruiken. Zeer makkelijk soort die goed tegen de hitte kan op extreem warme plaatsen.
Maar kan ook als onderbeplanting gebruikt worden en stelt geen speciale eisen aan de grondsoort. Ook op redelijk vochtige plaatsen doet dit siergras het prima.

De bloei begint eind april en duurt tot juni.
Voor vakbeplanting kunt u volstaan met 6-9 planten per m².
Winterhardheid zone 6b (-22ºC).

Photinia fraseri 'Little Red Robin' - Glansmispel, Oranjebloesem

Photinia x fraseri als solitaire heester hoeft eigenlijk nauwelijks gesnoeid te worden. Vroeg in het voorjaar kan eventueel dood, beschadigd of kruisend hout weggeknipt worden. Ook uitschietende takken kunnen dan ingekort worden. Wordt hij te groot of moet hij verjongd worden, dan kan hij wel flink teruggeknipt worden: hij loopt over het algemeen weer goed uit op het oude hout.

Terug naar boven icoon