Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
De variëteit aan roofvogels in je tuin zal sterk afhankelijk zijn van je woonomgeving. Eén van onze dagroofvogels die je vrijwel in elke tuin kan waarnemen is de sperwer.
Iedereen hoort hem wel eens in de verte, de koekoek. Een late winterprik kan er voor zorgen dat de koekoek wacht om van ons land z'n jaarlijkse broedgebied te maken.
Vogels zijn boeiende dieren om naar te kijken. Zelf kan ik uren naar de vogels staren die in onze tuin foerageren. De winter is het uitgelezen moment om dit te doen.
In het najaar komen enorme groepen spreeuwen samen bij valavond. Ze trakteren ons dan met een geweldige vliegshow. Maar hoe doen ze dat toch en waarom?
Gisterenmorgen (het was iets na 6 uur) had ik niet veel nodig om op nen-ik-en-ne-gij klaar wakker te zijn. Ik keek naar buiten om mijn dagelijks ochtendritueel aan te vatten: het aanschouwen van de tuin, toen mijn slaperige ogen op een ietwat grote vogel vielen.
We zaten op de bank tv te kijken toen we in één keer veel veren naar beneden zagen vallen.Wij kijken waar het weg kwam,zagen we een sperwertje aan het avondeten.