Ja, maar volgens mij is dat toch maar met een lichte toevoeging van Aloë vera-extracten. Aloë vera is op dit moment gewoon "hot" en dus wordt het te pas en te onpas toegevoegd aan allerlei producten: van zalf, drinken tot wasproduct. Of het dan als dusdanig nog enig effect heeft, durf ik wel de betwijfelen.
Producten op basis van Aloë vera zijn in elk geval getest voordat ze in de handel verschijnen: niet meteen op werkzaamheid, maar wel op schadelijkheid. Geen enkel bedrijf wil dat z'n klanten diarree krijgen dus zullen de dosissen wel aangepast zijn.
Misschien dat door koken of vergisting de laxerende werking wordt tegengegaan, maar dat weet ik niet? Vermoedelijk ligt daar echter het geheim.
Bij vele planten hangt de giftigheid (en dat is die laxerende werking in zekere zin ook) af van de standplaats, bemesting, vochtigheid en hoeveelheid zon. Dus is dit nooit zelf even te controleren: je kan op de ene plek een Digitalis purpurea verorberen zonder schade terwijl het op een andere dag of plek na één blad al problemen kan geven (bij wijze van spreken).
Zelf experimenteren met een plant als deze, lijkt me dan toch ook niet echt aangewezen.
Groeten,
Pol
P.S.:
Gegoogled en kijk hier eens http://www.mijnreceptenboek.nl/recepten/met/aloe-vera/
Daar staat maar één recept op waar Aloë vera bij wordt gebruikt en dan komt het nog uit een of andere vierkante, gele kan? Helemaal duidelijk is het me niet? Vermoedelijk voegt men gewoon een saus toe die gekocht werd in de winkel waarin Aloë vera verwerkt zit?