Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb per post pootaardappelen besteld en die zijn eraan gekomen, maar... ze hebben scheuten van tien cm en meer. Dat betekent dat ze eigenlijk direct de grond in moeten. We zijn echter nog maar half februari.
Heeft er iemand raad? Hoe kan ik dit probleem oplossen?
Ik vraag mij af of het afbreken van de langste scheuten soelaas zou bieden. Ze zullen blijven groeien en putten de knollen uit. Maar nu al poten lijkt mij veel te vroeg. Het zal gegarandeerd nog vriezen...
groeten en reeds bedankt voor de goede raad,
Lo(uis)
Bedankt voor je reactie. Ik heb een serre, maar die reserveer ik voor andere dingen. Ik heb er al aan gedacht om ze eerst in de serre te poten en als de tijd rijp is te verplanten naar de tuin. Maar misschien laten aardappelen zich niet verplanten... Misschien toch iets om te proberen. Beter dan niks.
Misschien kan ik het wagen om ze al te planten. Vriezen de blaadjes af dan kunnen ze nog altijd nieuwe scheuten maken (die dus later opkomen en niet bevriezen). Moet te doen zijn en is eigenlijk een natuurlijke manier om aardappels te telen. Elk jaar komen op de vreemdste plaatsen aardappelen op in mijn tuin. Het gaat om achtergebleven exemplaren van het vorige jaar of exemplaren die met de stalmest en compost mee zijn gekomen. zitten gedurende heel de winter in de grond (dus ook in december, januari, februari), maken vorst mee, en toch zitten er aardappels aan. (ik trek ze niet uit, laat ze groeien, en heb er soms hele mooie aardappels van)
Ik had ook het probleem dat mijn aardappelen te lange scheuten hadden, daar het me te vroeg lijkt om ze buiten te poten heb ik ze gewoon in emmers/potten gezet en binnen in de plaats waar de andere planten 'overwinteren'.