menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Maggie plant

Ga naar meest recente reactie

an

An

kan je een maggie plant scheuren?mijn buurvrouw heeft het in de tuin staan en ook gekregen heel lang geleden en komt elk jaar weer op
of kan je dat in zaad kopen
en kan je dan gewoon een paar van die blaadjes in je soep doen
hoe kan je dit kopen

gr an
woensdag 9 mei 2007 - 05:31
lisa

Lisa

an , het kan allebij dus scheuren en zaaien dat is meestal in het voorjaar

groeten lisa
woensdag 9 mei 2007 - 06:07
an

An

okee
ik ben alleen die zaadjes nog nooit tegen gekomen
gr an
woensdag 9 mei 2007 - 06:15
Bowie

Bowie

An, maggikruid wordt ook lavas genoemd.
woensdag 9 mei 2007 - 06:18
an

An

okee
dat wordt lavas zegt mij helemaal niks
gr an
woensdag 9 mei 2007 - 06:19
Bowie

Bowie

Eens googlen, en dan kun heel wat lezen over dit kruid.
woensdag 9 mei 2007 - 06:21
corrielat

Corrielat

Hallo An,

Kun je niet aan je buurvrouw vragen of zij een stukje voor jou af wil steken?? Dat zou ik doen als ik hem graag wou hebben, zij kan dan ook uitleggen hoe je hem kan gebruiken,
woensdag 9 mei 2007 - 15:45
an

An

ik heb het al een paar keer gevraagt,
wanneer is de beste tijd voor scheuren
an
woensdag 9 mei 2007 - 19:02
Fons

Fons

Nu is het de beste tijd om met de schop een stuk wortelstok met bladscheut af te steken en uit te planten in uw kruidentuin,wij gebruiken lavas in de soep ( een stengel is voldoende) en verder bij rauwkost salades fijngesnippert.
donderdag 10 mei 2007 - 04:45
an

An

okee
kan je alles eten stengel,en blaadjes
gr an
donderdag 10 mei 2007 - 04:48
Fons

Fons

De stengels voor de soep de blaadjes voor de rauwkost,
donderdag 10 mei 2007 - 05:23
an

An

okee dan ga ik vragen of ze er een stukje af wil halen heb het zo vaak gevraagt
ga het nog eens proberen
gr an
donderdag 10 mei 2007 - 16:33
SterrenKruid

SterrenKruid

Lavas of maggi kan je altijd gebruiken in gerechten waar je anders gewone selder in gebruikt. Alleen, omdat lavas sterker is dan selder, gebruik je het in kleinere hoeveelheid. Héérlijk bij mosselen!

Vraag je buurvrouw een stuk van de plant af te steken, en geniet ervan! Hou ze wel vochtig genoeg.De maggiplant natuurlijk. Niet de buurvrouw. Sorry.

*SterrenKruid*
zondag 13 mei 2007 - 03:51
an

An

hoi sterrekruid ik zal het morgen is vragen of maandag
gr an
zondag 13 mei 2007 - 03:54
Camieke

Camieke

hier bij ons zeggen ze er ook doorlevende selder tegen..

Ik gebruik het vooral in de soep...
vooral niet te veel in doen, ik vind het nogal straf van smaak..
Ik heb mijn exemplaar ook van een groene buur gekregen!!!
vrijdag 18 mei 2007 - 15:35
an

An

wat bedoel je daar mee camieke
straf van smaak wat voor smaak heb je dan
gr an
zaterdag 19 mei 2007 - 20:48
Camieke

Camieke

zo een beetje als selderij maar vele straffer..
ik gebruik altijd maar een stengel...
tja dat zal ook wel verschillen naar ieders smaak..
Ik vind dat je de smaak al bijna kan proeven als je een blad tuss je vingers plet..
ik hou wel van de smaak .. maar het mag niet overdreven aanwezig zijn...
dinsdag 22 mei 2007 - 01:34
Bowie

Bowie

Mijn moeder zegt dat ze dat Franse selder noemt.

Idd Camieke, aan het blad alleen kan je de smaak bijna proeven. Je mag er zeker niet teveel ineens van gebruiken.

Ik heb daar eens seldersoep van gemaakt. Dat was dus niet eetbaar, zo straf van smaak.
Ik heb die in ijsblokvormpjes gegoten en gebruikte die dan als smaakmaker.
dinsdag 22 mei 2007 - 05:46
an

An

wel een goed idee maar wat is nu beter een fles maggie of zo'n plantje
gr an
woensdag 23 mei 2007 - 18:15
Camieke

Camieke

een plantje natuurlij!

Wat gaat er nu boven vers uit de tuin??
en een keer je het hebt heb je het natuurlijk voor je leven!!

vrijdag 25 mei 2007 - 01:21
an

An

ja dat wel ik heb ook peterselie maar dat koop ik zelfs nog gedroogt terwijl ik er een klein plantje van heb staan die ik gezaaid had.
gr an
vrijdag 25 mei 2007 - 20:13
Camieke

Tekst aangepast

Camieke

tja, weet je in de winter is er ook geen lavas...
dus dan mss toch een flesje...
mijn idee...
zet een plant in je tuin en koop en flesje voor als het allemaal al wat sneller mag..
dinsdag 5 juni 2007 - 01:16
an

An

hoi allemaal heb mijn maggie plant gekregen
ik heb hem in pot gezet en gelijk de naam er bij.
nog 1 vraagje moet je nou 1 bheel blaadje er bij doen bij je eten versnipperd of heel
gr an
woensdag 6 juni 2007 - 18:11
Camieke

Camieke

dat moet je zelf eigenlijk een beetje ondervinden...
hoe jij iets lekker vind weet ik natuurlijk niet..
maar met een blaadje doe je niets verkeerd hoor..
maar als je met een hele stengel begint te werken..

proberen maar zou ik zeggen!
donderdag 7 juni 2007 - 01:02
Duizendschoon

Duizendschoon

Lavas kan men gemakkelijk drogen om in de winter te gebruiken.

Ik gebruik het blad ook bij vleesgerechten die moeten sudderen. Heerlijk!!! mmm!!!
maandag 2 juli 2007 - 01:27
an

An

kan het natuurlijk altijd proberen
gr an
maandag 2 juli 2007 - 05:41

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon