menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Druivenoogst

Annemie

Annemie

Wie heeft ideeën om onze overvloedige blauwedruivenoogst te verwerken zodat we er langer kunnen van genieten. We kunnen ze niet allemaal opeten en ik ben geen wijnmaker.

Alvast bedankt voor de reacties.
Annemie


donderdag 7 september 2006 - 21:46
DannyC

DannyC

je kan ze om te beginnen laten hangen tot het begint te vriezen.
wat mijn grootvader vroeger deed was ze voor de vorst met een stukje hout nog aan afsnijden en dan binnen in een koele ruimte omhoog hangen; ze worden dan wel wat krenteriger na een tijdje, maar we aten er nog van met nieuwjaar
vrijdag 8 september 2006 - 08:12
florentina

Florentina

Annemie,

Ik heb eveneens jaarlijks een massa blauwe druiven.Van de meeste maak ik sap. Ik heb daar echter
geen bijzondere ketel of dgl. voor. Ik doe het op de volgende manier:

- Druiven wassen , losmaken van steeltjes en in grote kookpot doen.
- Eventueel valappels , -peren en / of -pruimen bijvoegen.
- Kaneel, kruidnagel en echte vanille bijvoegen.
- Een biologische citroen of sinaasappel wassen , in stukken snijden en in de pot doen.
- De pot met water vullen tot enkele cm onder de vruchten.
- Enkele minuten laten koken, nadien enkele uren laten staan.
- De inhoud voorzichtig, zonder aanduwen ,door een fijne zeef gieten. ( duurt een beetje)
- Het bekomen sap door een neteldoek filteren, zonder te persen of aan te duwen .
- Het sap volgens eigen smaak al dan niet wat bijzoeten.
- Sap koken en kokend in glazen flessen of bokalen met schroefdeksel gieten.
- Flessen omkeren. Na een uurtje kan je ze wel omdraaien.

Je kan ook je druiven met weinig water enkele minuten laten koken, eventueel met bramen,
frambozen, ... en door de roerzeef draaien. Daarna kan je er jam van maken.
Met die coulis kan je eveneens een jam maken met stukjes pruim, bessen , of vruchten
die je in de diepvriezer hebt, zoals kersen...
Bij de jam zeker ook citroen voegen.
Een combinatie van druif, vlierbes en citroen is nog een mogelijkheid.

mvg, florentina


zaterdag 9 september 2006 - 00:05
Annemie

Annemie

Dank je wel,
het lijken me allemaal lekkere suggesties.

Annemie
zaterdag 9 september 2006 - 12:18
\n\n

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).