Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Dit vind ik een heel lekker recept, smaakt lekker door de sla, op een boterham met kaas, bij de nasi of bami of gewoon lekker zo uit de pot snoepen.
ZOETZURE COURGETTES
(voor 2 potten):
1 grote ui
2 courgettes (500 gram)
35 gram grof zout
3 ½ dl appelazijn
200 gram witte suiker
1 theel. Selderie
1 ½ theel. mosterd
1 ½ theel. koenjit
Ui pellen en snipperen. Courgettes eventueel schillen en in dunne plakjes snijden. Courgette, ui en zout. in kom doen, door elkaar scheppen en minstens 2 uur laten staan. In vergiet laten uitlekken. Azijn, selderij, suiker, mosterd en koenjit in pan doen en 2 min. zachtjes koken.
Pan van vuur nemen en courgettemengsel door de kruiden scheppen. Nog 2 uur laten intrekken, en courgettemengsel daarna weer verhitten en nog 5 min. zachtjes koken. Overdoen in goed schoongemaakte, uitgekookte glazen potjes. Zoetzuur is ongeveer 6 maanden op een koele plaats houdbaar en eenmaal geopend in de koelkast nog 4 weken.
Breng 1,5 liter kippenbouillon aan de kook.
Voeg 250 gram blokjes kipfilet toe en kook 5 minuten.
100 gram pasta (macaroni of spaghetti), 1 courgette in blokjes, wat prei en broccoli en nog 10 minuten laten koken.
heb elke morgen volop courgettes met bloemen
wie van een bord pasta houdt..het volgende recept:
snij courgettes in blokjes ( ook de bloemen voeg iker bij) en met wat ui, zout/peper en olijfolie even in de pan (niet te) gaar koken
eventueel enige kruiden toevoegen
pasta afgieten, haal de courgettes er door met wat geraspte parm.kaas.
courgettes wassen. met een kaasschaaf plakjes schillen. plakjes oprollen met daarin harde schapenkaas of geitenkaas of zongedroogde tomaten in olie. op prikker doen (3 tot 5 stuks) en dan insmeren met olijfolie of met de olie van de tomaten en een paar minuutjes op de bbq.. heerlijk