Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Dit moet je geproefd hebben. Het is jam gemaakt van Ananas en Ananaskersen. Het is hele lekkere jam. En dan zijn de potten snel leeg. Dit is de eerste jam, maar gelukkig komen er nog veel Ananaskersen. De Ananassen kan ik zelf niet kweken, dus die moeten we dan maar kopen.
Dat ziet er lekker uit, en dat zal het ook zeker zijn. Leuk, zulke jam uit eigen tuin -al komen de ananassen van elders. Maar die zijn dan wél zelf gekocht...
Mia toch! Zo te lezen is de jam sneller op dan jij kantjes kan knippen en labeltjes kan plakken!
Ja-ja- zo bedoelde ik dat natuurlijk !!! [afbeelding verwijderd niet-https]
Stel je voor ...[afbeelding verwijderd niet-https]
Gelukkig nam Jo dat toch goed op, toch ?
Zeg, Jo, toen ik vorige week ging fietsen in Texel dacht ik aan jou toen ik daar een hele stoet van die oude vehikels tegenkwam ... Later op de dag fietsten we naast de velden waar ze blijkbaar deelnamen aan een ploegwesstrijd.
Ananas en ananaskersen in stukjes snijden. 1 kg vruchten en 1 kg geleisuiker roerend aan de kook brengen. 5 miuten laten koken op een kleine pit. In potjes doen. Goed vol 5 minuten op kop zetten. Dan rechtop zetten en de dekseltjes klik laten zeggen. Dan zitten ze dicht.
En nu eens de simpelste vraag ooit: wat zijn ananaskersen? Ik woon wel al lang in het buitenland, maar had er als kind ook niet van gehoord. Wat zijn dat, kleine ananassen of gele kersen? Ik ben eens benieuwd!
Op mij blog: http://www,jovandreumel.info kun je er meer over lezen. Het is een kruidachtig gewas. Bij mij worden ze ongeveer 1.80m hoog en ik heb er 9 planten van staan. Die brengen meer dan genoeg op. Er komen gele vruchten aan. Als je de lampionplant kent, dan kun je deze wel voorstellen. In de lampionplant komen giftige oranje bessen, maar deze gele bessen en gelukkig niet giftig, want ik ben er nog . De bessen smaken licht zuur. Het zijn een jarige planten, maar ik kan er nu nog van oogsten en jam maken. Ze smaken ook heerlijk in de yoghurt. Mijn vrouw gaat er vandaag nog siroop van maken, dan kun je er 's winters ook nog van genieten. Jam hebben we al genoeg.
Het is niet gek dat je er nog nooit van gehoord hebt! Het is ook geen hele bekende vrucht.
Ik heb een kleinere versie in de tuin staan (ong 1mtr hoog). De besjes zijn iets kleiner dan bij JovanDreumel. De smaak van mijn ananaskersjes zijn uitgesproken zoet te noemen.