Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Er is hier al veel geschreven over de grote tuinplaag zevenblad, en ook over het
feit dat de jonge blaadjes ervan eetbaar zijn, net als spinazie. Aangezien ik de
strijd met het zevenblad regelmatig aan moet gaan, besloot ik het dan maar eens
op het menu te zetten, in het kader van "If you can't beat it, eat it."
Allereerst een vergiet vol jonge blaadjes van het zevenblad geplukt. [afbeelding verwijderd niet-https]
Blaadjes in koud water gewassen, uit laten lekken en grof gesneden.
Een flinke ui gefruit: [afbeelding verwijderd niet-https]
Gesneden zevenblad erbij, nog even doorbakken, peper, zout en verkruimelde
geitenkaas erbij gedaan: [afbeelding verwijderd niet-https]
Een flinke schep op een vel ontdooid bladerdeeg leggen, dat dichtvouwen en
aandrukken met een vork: [afbeelding verwijderd niet-https]
Helaas geen ei(geel) om het bladerdeeg mee te bestrijken: [afbeelding verwijderd niet-https]
Maar het eindresultaat mocht er toch wel wezen, en het smaakte voortreffelijk,
lekkerder zelfs dan met spinazie! [afbeelding verwijderd niet-https]
Je zou er bijna spijt van krijgen dat er geen zevenblad in de tuin staat...
Maar wat staat er hier wel in de ijskast ???
Enkele kleine bokaaltjes met daslookpesto, recht uit de hof...
Die daslook zaait zich toch elk jaar vrolijk uit...
Laura ik snap net dat je dat gaat proberen het idee aleen al bah
dan ben ik maar een boer
wat een boer niet kent dat eet ie niet
maar ik ga geen onkruid eten
ik vind het knap dat je het geprobeert hebt en wat zei de res van de fam. er van
het is wel een goeie als je krap bij kas zit moet er niet aan denken geef mij maar spinazie
misschien was dat vroeger ook wel onkruid.
net als de aard waar ze toevallig achter kwamen dat het eetbaar was.
Leuke reportage! Ziet er heel smakelijk uit.
In't vervolg eens laten staan ipv altijd uit te trekken. Of nog beter, uitgraven en in een pot steken.
An, toen de boer geen supermarkten had en hij geen commerciële groenten kweekte at hij wel zevenblad. Maar ik begrijp je standpunt, ik eet ook niet alles wat eetbaar is hoor. Brrr, daar zitten dingen bij ... liever niet op m'n bord. Ik verga nog liever van de honger
Lekker he Laura,je kan er ook pesto van maken.Ik heb jou receptje geprobeerd,echt heerlijk! En voor herhaling vatbaar.
Pesto: neem een bakje zevenblad,rasp een stukje oude kaas,maak een teentje knoflook fijn,doe alles in een blender met wat olijfolie,en mix het.Naar smaak kunnen er nog pijnboompitten door.