Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Gewonnen op de tombola van Grusonia.
ik dacht een Haageocereus gekozen te hebben,.
Na wat gescharrel in de aarde een etiket gevonden met de naam Seticereus icosagonus.
Is +/- 1m. hoog en ong. een diameter van 7 cm.
Is dit correct?
Mooie zuilcactus! De naam zou juist kunnen zijn, maar met zekerheid durf ik dat niet te zeggen. In elk geval de plant lijkt erop. Je bent niet de enige die een verwantschap met Haageocereus ziet hoor. Deze plant is ooit als Binghamia beschreven geweest, een geslacht waarvan de meeste leden momenteel onder Haageocereus vallen.
Dank voor het vlugge antwoord.
Ik had gegoogeld en een afbeelding gevonden van een Seticereus icosagonus, de afbeelding deed mij twijfelen daar de plant in een hangpot is geplant.
groeten
Dit is geen plant van bij R. Vanaverbeke maar wel een dat ik via Google gevonden heb.
Seticereus icosagonus is ook de "gouden toorts"genoemd.
Ik denk dat mijn plant van de tombola afkomstig is van wijlen R. Fonteyne
Jozef, ik sprak niet over de plant op de foto, maar wel degelijk over die bij Robert Vanaverbeke... Je weet wel, ze hangt in zijn verwarmde serre boven één van zijn grote grusonii's in volle grond.
is mijns inziens ook het handschrift van Robert Fonteyne
inderdaad Jerko, daar bij Robert Vanaverbeke hangt inderdaad die plant ook , zij het met hangend karakter. Maar qua habitus is die van Jozef vrij gelijkend erop. Raar dat ze zo groot staand is. Maar dat zou kunnen te wijten zijn aan de kweekwijze van Robert misschien, die er niet direct een hanger maar een staander wou van maken. dat deed hij ook met zijn hildewinetra hybr, althans proberen want bij de ene lukt dat al beter dan bij de andere. Toch schone planten hoor die icasogonus.
Hoi,
Dat het een opstaande plant is en geen kruiper zou in principe geen bezwaar mogen zijn voor deze soort. Echter volgens de literatuur spruit ze behoorlijk en wordt ze tot max 60cm hoog. In cultuur worden planten doorgaans wel iets groter, maar dat jouw plant een solitaire, hoge zuil is is wel wat verdacht.