Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Vorig jaar heb ik R.F. zijn serre deze plant gefotografeerd en ik nam aan dat het een Dudleya brittonii was ! Nu na het vergelijken op Google-image zijn er twijfels ! Mooie plant als je dat " life" ziet hoor , ne ferme Gust !!! Kan er iemand klaarheid scheppen ....... een noot voor Neut misschien???? [afbeelding verwijderd niet-https]
Bekijk eens de achterkant van het septembernummer van CaVeKa, mijn artikel over Dudleya's ...een prachtfoto van René Goris gefotografeerd op de groeiplaats...Wat moedegij meer hebben? Als g'er scheuten aan krijgt wil ik wel op de eerste rij gaan staan.Ge hebt daar een sjiek beestje vast!
Bekijk vooral de bloemen en hun structuur en probeer hun zelffertiliteit, men weet maar nooit. Bloemstengelblaadjes uitproberen of ze soms willen wortelen. Allé vooruit g'hebt werk aan uwe winkel.
Zoals ik schreef is die foto genomen in de serre van R.F. wat staat voor de West-Vlaamse grootmeester Robert Fonteyne ! Alleszinds een prachtig beest hé !
Zoals ik schreef is die foto genomen in de serre van R.F. wat staat voor de West-Vlaamse grootmeester Robert Fonteyne ! Alleszinds een prachtig beest hé !
Zoals een paar onder u gemerkt hebben heb ik de laatste tijd nogal veel gewerkt aan mijn Picasa albums. Ik heb ook een voordracht samengestoken over "exotische kleuren."
Ik beken eerlijk, ik heb de laatste weken het forum niet van kortbij gevolgd. Ik ben ook geen mens die schrijft als er niets te zeggen is. Zelfde van telefoneren.
Maar ik beloof beterschap.(doe ik regelmatig eens...)
Nu terzake:
Dat het een Dudleya is staat boven kijf. Ik dacht ook aan brittonii. Maar toen ik ze jaren geleden aankocht had ik er twee: brittonii en bij de andere stond farinosa. De eerste is ondertussen naar de eeuwige jachtvelden, omdat ik, toen hij te lang werd heb geprobeerd af te snijden en te herbewortelen. Na twee jaar had ik nog geen enkel worteltje.
De tweede is de plant van de foto.Er waren duidelijke verschillen. Brittonii heeft veel spitsere blaadjes terwijl deze van farinosa rond-gepunt zijn en breder.
De plant wordt vermeld in "het praktisch cactusboek van Haage "den ouden." (1963). Brittonii" staat met foto in "cactussen en vetplanten" van Marietta Pizzetti" onno 1978.Het verschil met mijn plant is groot en duidelijk. Veel meer lectuur heb ik niet, want ik ben eigenlijk een cactusfric.
Besluit: ik houdt het bij farinosa, tot één van jullie met iets beters afkomt.
Groeten aan allemaal. Robert