Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
bedankt Dirk,
Zo leren we nog eens iets van het Engelse forum
Ik heb het nog niet geprobeerd met Hawothia's.
Wel heb ik al enkele keren van een Echeveria purpusorum
de onderste bladeren "afgepeld" voor te stekken.
en toch wel de helft was gelukt.
Maar ik zal in de zomer ook eens ne schoone Haworthia uitzoeken
om een experimentje mee te doen.
Ik heb het op aanraden van Paul een paar dagen geleden ook met E. x hoveyii gedaan ,maar nu hé ,hoelang doen die erover toch zolang niet als de Haworthia in het artikel hoop ik !
Bij haworthia kan dat op enkele weken al beginnen, maar voor hetzelfde geld duurt het maanden tot zelfs een jaar. Ik heb op deze moment bladstekken liggen van H. truncata "congesta". Ik ben ondertussen al sinds december aan het wachten of er iets komt...
Ik begrijp niet waarom men de wortels er afsnijdt , terwijl het toch evengoed lukt door het blad er
gewoon af te trekken tot aan de voet van het blad . Men hoeft zelfs de plant niet uit de pot te halen
En als men nog 'voorzichtiger' wil tewerk gaan , dan trekt men aan het blad tot ongeveer de helft van het blad is losgekomen en laat het blad dan aan de plant zitten tot een begin van wortelvorming te zien is ; dan trekt men het blad volledig eraf en plant het op . De moederplant blijft zo helemaal ongedeerd .
ik heb al verschillende keren van E. hoveyii bladstekken genomen,
ze wortelen, maar dat is dan ook alles....
Het succes van bewortelen hangt ook af van het "soort" blad dat men afneemt...een van de onderste wat slap aanvoelende bladeren of eerder iets hogerop ttz een fris uitziend goed vast aanvoelend blad dat men NIET afscheurt maar AFSNIJDT MET EEN VOET dwz een stukje van de stengelbast, met een heel fijn en scherp mes. Enkele uren laten opdrogen, afhankelijk waar ze te drogen ligt, en dan half liggend/half rechtop = ietske schuin op SERAMIS, licht vochtig gehouden, continu zonder te vergeten! Niet vergeten dat over 't agemeen alle hybriden nogal moeilijk vegetatief te vermenigvuldigen zijn en 't is na herhaald uitproberen van verschillende methodes dat het mij al gelukt is.
Ik wou bovenstaande topic nog eens doorlezen op het britse forum, maar blijkbaar is die verdwenen. Iemand die die toevallig gekopieerd heeft en in het bezit is daarvan?