Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Schitterende bloemen inderdaad. Er schijnt ook een soort te zijn die winterhard is.
Volgens mij heeft die ook van die smalle, rode bloemkelken. Of is dit die winterharde
soort soms?
Ik ken haar naam niet..hoeft ook niet, schoonheid hoeft geen andere naam
Ze is NIET winterhard.
Om "glans" van het daglicht op de bladeren te vermijden gebruikte ik een scherm..Mooi hé....
Mooie soort fuchsia. Die knalt er echt uit met die kleur.
Had er vroeger ook zo een, misschien zelfs wel dezelfde soort maar helaas nu niet meer.
Maar ben weer op weg om weer een collectie op te bouwen (nu nog manlief meekrijgen )
in de winter doe ik de fuchsia's in een zelfgemaakte tempexkist met turfmolm. neemt niet extreem veel plaats in ( maximaal zo'n 1m3) en daar kan ik zo'n 60/80 teruggesnoeide planten en ontbladerde planten in kwijt. en dan liggen ze rustig te wachten totdat het voorjaar wordt.. en dan pas ... plaatsgebrek
'tja ..dan gebruiken we de vide maar als opslagplaats
@ Laura, effe tussendoor de winterharde soort heet Fuchsia magellanica en de cultivar 'Riccartonii' wordt ook regelmatig aangeboden. Sterven in de winter bovengronds volledig af en schieten in het voorjaar gewoon terug uit en wordt op den duur een mooie bossige struik. In de eerste winter en bij heel strenge winters misschien wel een beetje afdekken voor de zekerheid.
ja da's juist maar jammer genoeg moet je af en toe toch eens nee zeggen denk ik want je ziet hier zovééééél mooie planten en tenzij je een enorm grote tuin hebt, kan je die toch niet allemaal planten hé.
Alhoewel je er toch verbaasd kan van zijn hoeveel planten je niet kwijt kunt op een kleine oppervlakte.
Van de Fuchsia magellanica vond ik een mooie afbeelding. Inderdaad een andere
soort dan Paul liet zien, maar voor een leek/beginneling doen ze toch wel enigszins
aan elkaar denken. [afbeelding verwijderd niet-https]
Ik heb in m'n tuin een fuchsia 'genii' staan en die heeft de toch zeer koude winter buiten overleeft. Bovengronds ook volledig afgestorven, maar is terug mooi opgekomen.
OP de foto staat een 'Gartemeister bonstedt', is een triphylla soort, voor de meeste fuchsialiefhebbers zelfs een moeilijke om te overwinteren
De naam van mijn plant heb ik nooit gekend, ik herinner me niet meer van wie ik ze kreeg, heeft ook geen belang meer. Ze overwintert in de veranda bij ong 6 à 8° op een schab 1,5m boven de grond. Links op het schab....
[afbeelding verwijderd niet-https]
Af en toe snijdt ik er een stukske uit (stek) en laat het bewortelen in een glas water.
T'jeetje en ik dacht dat vrouwen meesters waren in onduidelijkheid
om het voor een ieder duidelijk te maken: (correct me if I'm wrong)
de foto die Paronoto (Paul) heeft geplaatst als openingsfoto is dus de fuchsia "Gartenmeister Bonsted(t)". Die met die knallende oranje kleur.
Deze is niet winterhard (eigen ervaring) maar hij/zij is wel over te houden. (ook eigen ervaring) Maar helaas niet bestand tegen een te vroege en redelijk strenge nachtvorst (helaas ook meegemaakt)
was 1 uit mijn vroegere collectie die bijna geheel tenonder is gegaan vanwege een heftige strenge nachtvorst.
Ik heb twee jaar geleden een mij onbekende stek gekregen, die ik op goed geluk in de volle grond heb gezet. Er kwamen bloemen aan die wel iets op die van de foto lijken. Ze zijn van binnen geel met uitstekende meeldraden.
Hij staat bij mij in de volle grond en doet het uitstekend.
Ik heb ook drie gewone fuchsia's, die allemaal in de volle grond staan. In het voorjaar hebben ze wat tijd nodig, maar ze lopen elk jaar weer uit. Ik knip de dode takken pas weg als er weer groei in de planten zit.
ook welkom op het forum. De bloem op jou foto is geen fuchsia, maar een kaapse fuchsia(om het effe ingewikkeld te maken.
Deze is een Phygelius(vermoedelijk pygelius 'trewidden pink' ), en de phygelius noemt men bij ons de kaapse fuchsia, deze planten zijn volkomen winterhard en eigelijk woekeren ze wel wat doch zijn makkelijk in toom te houden.
Danny je hebt gelijk. Wij noemen het ook een kaapse fuchsia. Ik heb hem ook en gelukkig had ik een stek binnen laten overwinteren want de moederplant , die ik al een paar jaar had, is door de strenge nachten van afgelopen winter , ter ziele gegaan. Het had zelfs in de garage gevroren wat ik nog niet eerder heb meegemaakt. Ik ben toen meerdere "gewone"fuchsia's kwijtgeraakt, die gewoon in pot overwinterden net zoals mijn brugmansia's. Gelukkig had ik er verschillende in een oude kapotte vriezer staan , die hebben het wel overleefd zoals altijd.