Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb vorig jaar ook een dendrobium in bloei gehad. De kleine, houtige bloemsteeltjes kan je gewoon afknippen. Maar de groene stengels niet.
Mijn dendrobium kreeg ook steeds nieuwe stengels en ook de oude groeiden door. De nieuwe stengels kregen wortels in de plant en ook nieuwe bloemstengels. Ik heb voorzichtig de nieuwe stengels bij de wortels losgemaakt van de oude plant: drie stuks!
En nu heb ik dus de oorspronkelijke dendrobium weer in bloei, en daarnaast ook in bloei de drie nieuwe stekken.
Zie links de oorspronkelijke plant, en daarnaast de drie stekken, die ik in barg gezet heb en nu ook bloeien.
Hoi
dank voor info.
Dus mijn hoge (is dat houterig?) stengels (RODE pijlen) mag ik afknippen tot beneden ? Zal welicht de jonge kleine groene stengels hun groei bevorderen...
Je hebt goede kans dat de nieuwe, maar ook de oude stengels weer in bloei komen.
Net zoals bij mij is gebeurd.
Let wel even op de verzorging: Een keer per week onderdompelen in regenwater (op kamertemperatuur) en laten uitdruipen. Zet ze licht en het liefst vochtig (ik heb ze voor het keukenraam).
Veel succes!