Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
In heb in het voorjaar een 15 m² voorzien van bodembedekker Pachysandra terminalis.
De standplaats is zonnig maar als het een periode heftig regent is de zandgrond daar toch zeer nat.
Gevolg : de Pachysandra rot hier en daar weg.
Kent er onder jullie, plantenexperts, iemand een wintergroene bodembedekker die enerzijds veel zon kan verdragen maar ook nu en dan veel water. Moet wel geen moerasplant zijn
Ik heb trouwens zelfde probleem met Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue' . Deze rot hier en daar ook weg.
Alvast bedankt voor jullie advies.
Wel geen drainage voorstellen Is nochtans zandgrond maar ik vrees dat rond het huis de grond daar door de graafmachines te veel is aangedrukt. Nochtans heb ik alles omgespit bij het planten.....
In Pachysandra komt de laatste jaren een schimmelziekte voor waarbij planten bruin worden en afsterven (de schimmelziekte schijnt een vorm van phytophtora te zijn). Planten op natte grond hebben er eerder last van dan planten op goed drainerende grond.
Zonder de drainage te verbeteren lijkt het mij moeilijk om de planten aan de gang te houden. Je zegt dat je alles hebt omgespit maar hoe diep was dat? Verdichting van de grond door zware machines kan alleen verholpen worden door de grond diep om te zetten. En met diep bedoel ik minimaal 75 tot 100 centimeter.
Wat je nu eventueel zou kunnen doen is met een grondboor diepe gaten maken en deze gaten vullen met fijn grind.