Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Mijn floxen zitten ondertussen allemaal vol met meeldauw. Ik heb ze reeds gespoten met melk, maar dit heeft niet geholpen. Nu komt de winter eraan, zal de meeldauw dan vanzelf verdwijnen? Zouden de planten volgend weer vol zitten?
Knip gerust bij de grond af. Scheur hem volgend jaar en geef wat bemeste tuinaarde. Soms is het beter een goede resistente soort aan te schaffen. Het afval van de phlox in de groencontainer en niet op de composthoop. Veel plezier met tuinieren.
Beste,
Ik zou deze inderdaad kort snoeien.
Maar vaak gaat deze ook vanzelf weg.De kans is ook groot dat dit terug komt,spuit dit dus tegen schimmels in het voorjaar.
Ik heb de floxen afgeknipt. De floxen zijn echter vergroeit met margrieten en op een andere plaats met zonnehoed en weer ergens anders met herfstasters. Ik krijg ze niet meer uit elkaar.
Is dit een probleem of kan ik het gewoon zo laten?
als je de meeldauw ziet beginnen eens bestuiven met lavameel.
Is niet giftig en gaf goed resultaat op mijn Asters die daar elk jaar onder lijden.
Had dit gelezen op de site van Velt en met succes toegepast.
Als alles zo vergroeid is, kan dat deels ook de meeldauw verklaren. Als ze minder hoeven te concurreren om voeding en vocht en meer lucht krijgen, dan zijn ze ook minder gevoelig. Dus in het voorjaar oprooien, alles uit elkaar halen (alle genoemde soorten wortelen niet diep, dus uit elkaar halen moet makkelijk lukken), jongste delen terugplanten in losgemaakte en met compost verrijkte grond en goed water geven.
Als dat niet helpt, de floxen vervangen door meer resistente soorten.