Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Dit onkruid in het gazon... zeer taai en dik... lange penwortel, je kan ze niet uittrekken daarvoor veel te hard vast... heb nu al een groot deel uitgesneden, maar bij het uitsnijden kan ik slechts een 2 a 3 cm die de wortel afsnijden de rest van de penwortel blijft dus zitten... vraag is dus komt die plant dus terug ? En welke soort is dit eigenlijk ?
Wel ja... ik ben verhuist... redelijk groot gazon en het staat er werkelijk vol mee... meest belangerijke vraag is dus of de olant zal verdwijnen na het doorsnijden van de wortel...
We hebben hier in de herfst winter van 2014 grondwerken laten uitvoeren waarbij behoorlijk wat nieuw zand is aangevoerd. Sedertdien is het hier vechten tegen onkruid, en dit is één van de ongewenste planten - ook in de nieuw gezaaide gazon.
't Is hier droge zandgrond en ik ga dit onkruid te lijf met de drietand. Ik mep die vrij dicht bij het centrum van de rozet in de grond en til het dan lichtjes omhoog. Zeker al de grond droog is, komt dit onkruid daarmee gemakkelijk los.
Er bestaat zo'n speciale vork om ze met de hand uit te spitten. Ik gebruik die voor paardenbloem omdat die ook zo'n lange wortel hebben.
Waarschijnlijk hier in de web shop te vinden.
Ik zou een enkele plant in bloei laten komen. Het oranje havikskruid (Hieracium aurantiacum) is bv een ouderwetse tuinplant. Alleen dan de uitgebloeide bloemen verwijderen ter voorkoming van hinderlijk uitzaaien.
heb ik inderdaad gezien, maar als ik die penwortelstekker zie, die plooit zich dubbel hoor op dit onkruid, sommege van deze planten hebben een sterkte die bijna naar verhoutte gewassen gaat, werkelijk... zommigen hebben een penwortel met een diameter van 2-3cm ...