Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hallo, hier zijn we weer ! Hopeloos ( hoopvol ) bezig om onze dipladenia te redden .
Staat nu buiten , verplant en met voldoende water , krijgt wel nieuwe bladeren die er gekromd en vervormd uitzien.
De oude bladeren - met bruine randen en vlekken - zijn er bijna allemaal afgevallen.
Zag nu pas , in groepjes , kleine gele spinnetjes of zoiets . Is dat misschien de reden waarom hij het helemaal niet goed doet ?
Ik denk dat dit spint is die op uw planten zit.
Hieronder vind u een artikel die ik gevonden heb op insternet om deze te bestrijden
"Al meer dan 50 jaar wordt het aftreksel van de pyretrumbloem, en Afrikaanse margerietachtige, gebruikt als plantaardig bestrijdingsmiddel tegen allerlei schadelijke insecten. De bloemen worden geteeld en wanneer ze in bloei komen worden de bloemhoofdjes afgemaaid. Daarna maakt men dat het extract. Het grote voordeel is de snelle biologische afbreekbaarheid. Er wordt dus geen schade berokkend aan mens of natuur en is bovendien absoluut veilig voor bijen.
Het effectief bestrijden van bladluizen, trips, witte vlieg, rupsen, kevers en wantsen op groente-, fruit- en siergewassen is mogelijk. Het te behandelen gewas moet van alle kanten goed bespoten worden, vooral de onderkant van het blad. Het is aan te bevelen s’avonds te behandelen, want overdag droogt de vloeistof veel vlugger op. En als de vloeistof is opgedroogd, zijn de werkzame stoffen afgebroken en uitgewerkt. De bespuiting zonodig na een week herhalen.
Belangrijk: Wacht na de behandeling van fruit en groenten minstens 2 dagen met oogsten. Op die manier ben je zeker dat alle actieve bestanddelen zijn afgebroken "
gevonden op http://www.in.be/nl/redactie/groen/tuin/rd_groen2.html