Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Precies een jaar geleden kocht ik bij de Aldilidl? een mooie plant met een twintigtal reeds gezwollen bloemknoppen op het randje van bloeien..
Helaas kwamen deze niet uit. De bloemknoppen ter grootte van een duiven ei vielen echter ook niet af, of verdroogden niet. Een jaar later ziet de plant er nog precies zo uit als de dag dat ik hem kocht.
Maar sinds enkele dagen gaan enkele van die overjaarse bloemknoppen open en verschijnen er prachtige grote bleekroze bloemen. Zo'n sterk vertraagde bloei heb ik nog nooit gezien.
Ondertussen ben ik de naam vergeten. Weet iemand hoe deze plant noemt?
Dit is volgens mij een variëteit van Camelia.
Over de bloei, groei en/of verzorging kan ik niks zeggen gezien ik er zelf geen ervaring mee heb.
Hopelijk weten anderen meer.
Het kan zijn dat de plant behandeld is met chemische middelen die de groei remmmen en/of de vorming van knoppen bevorderen. In de boomkwekerijsector wordt regelmatig gebruik gemaakt van dit soort middelen omdat de consument het liefst niet al te grote planten koopt die toch veel bloemknoppen hebben. Verder zit je met de vervoerskosten: van grote planten passen er minder op een veilingkar (een 'deentje' worden die in de handel genoemd) dus het loont om planten compact te houden.
Als de concentratie van groeiremmers te hoog is kunnen planten van slag raken. Ik heb eens in een bekende tuincentraketen van die kleine roosjes gezien die van dat rare, kleine blad hadden. Met grote waarschijnlijk werd dit veroorzaakt door een te hoge concentratie groeiremmer.
Bedankt allemaal voor de reacties Het is idd een Camelia.
Ik neem aan dat tuinprins gelijk heeft en dat het rare gedrag te wijten is aan de behandeling om de planten op het tijdstip van de verkoop kunstmatig in bloei te trekken.
Het is wel de eerste keer dat ik meemaak dat een plant die op het punt staat te bloeien, in die mate dat de kleur van de bloem al zichtbaar is, zolang in de knop blijft en dan toch nog uit die knoppen bloeit... Als de bloeiomstandigheden ongunstig zijn, vallen ze meestal na een tijdje af.