Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Gisteren viel het me op dat mijn bolaccacia helemaal nog geen enkel groen liet zien in tegenstelling tot dezelfde boom bij buren een stukje verderop. Bij inspectie zag ik dat er zeker 50 slakken van zeer klein tot heel groot boven in mijn boom zaten. Ook onderaan bij de stam zaten veel, erg vastgezogen aan mijn boompje.
Ik heb ze allemaal er afgeplukt en lijmtang om de boom gewikkeld. Ook wat slakkenkorrels rondom de boom gestrooid. Nu maar afwachten of hij het nog gaat doen.heeft iemand enig idee waarom ze in een boom gaan zitten?
Slakken schuilen voor de zon, want dat is de boosdoener van uitdroging. Waarschijnlijk was hier net meer schaduw, bezat de boom wat druppels van de dauw of alg. Niet iedere slak eet bladeren, maar ruimen ze de rotzooi op eten ze alg.
Van de meeste huisjesslakken heb ik inderdaad weinig last in de tuin. Behalve van de segrijnslakken op de foto. Die soort lust wel groene blaadjes. Vorig jaar toen het zo nat was hadden ze mijn zelf opgekweekte goudenregen volledig kaal gegeten.
Dit jaar houden ze zich rustiger. Is de droogte toch nog ergens goed voor.
In dit geval staat de boom de hele dag in de brandende zon, dat vond ik al raar en er zat nog geen blad aan de boom, nu, een paar dagen later lijkt het of hij begint uit te lopen.
Segrijnslakken komen 's nachts tot leven. Bij mijn goudenregen begreep ik eerst ook niet waarom hij niet uitliep tot ik 's avonds laat met een zaklantaarn ging kijken. Ze kwamen overal te voorschijn en hadden er nog flink het tempo in voor een slak.
Helaas heeft hij het niet gered. Was een meter hoog. Gelukkig de andere wel.