Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
In dat geval heb je te maken met emelten. Daaraan kun je nauwelijks de voorkant of achterkant onderscheiden. Zorg dat je veel vogels in de tuin hebt. Kun je een tijdje kippen houden daar? Die kunnen in korte tijd veel van deze larven van de langpootmug opruimen. Ook spreeuwen en kraaien doen wat dit betreft goed werk.
In België kun je volgens mij nog wel middelen kopen tegen emelten. (Tegen bodeminsecten van Bayer).
Het is maar waar je voor kiest
Wij hebben vogels in de hof die verzot zijn op de emelten. In plaats van die beestjes komen diepe putten, vooral door eksters. Ons grasplein is niet om aan te zien. Is daar een oplossing voor? Daar waar de grond open ligt zien we soms nog een emelt die we kunnen weghalen. Hoe slagen de vogels erin om ze te vinden?
In hetzelfde grasplein hebben we ook tamelijk veel zandhoopjes met een gaatje in het midden. Waar komen die vandaan en hoe vermijd je ze?
Het beste kun je dit doen van begin juli tot begin augustus.
Of de zandhoopjes de zelfe oorsprong hebben weet ik niet zeker.
Als je de aaltjes besteld duurt het ongeveer een week voor je ze krijgt thuisgestuurt, nu dan kun je ze gerust al gebruiken.
Google maar eens op aalltjes tegen engerlingen dan kom je alle informatie wel tegen die je nodig hebt.
Die zandhoopjes zijn waarschijnlijk afkomstig van de wel heel nuttige regenwormen in je tuin. Je moet ze zeker niet bestrijden integendeel zelfs. Zij zorgen immers voor verluchting onder de grond wat zorgt dat planten en gras goed groeien. De zandhoopjes kan je simpelweg plattrappen of even met een harkje verspreiden.
of van mei- en junikevers die net uitgevlogen zijn. Gisteren zag ik in onze tuin een junikever die zijn vleugels aan het oefenen was, met vlak daarnaast een holletje waar hij was uitgekropen.
We hebben trouwens veel engerlingen van die kevers in de tuin, maar eerlijk gezegd totaal geen last van. Behalve dat de mol op die manier geweldig veel lekkers vindt in onze tuin.