Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik ben sinds twee weken (midden maart) begonnen met de grond in de groententuin om te spitten, en heb op een klein deel verse paardenmest ondergespit. Nu lees ik hier en daar dat dat beter in het najaar gebeurt, en dan liever niet met verse mest.
Hou ik daar nu beter mee op voor de rest van het perceel?
Gebruik ik de reeds bemeste grond nu liever niet, of kan ik er toch nog wat mee aanvangen?
Let er wel op dat paardenmest een warme mest is en als men deze vers gebruikt (broeimest) verbrandingsverschijnselen kunnen optreden.
Beter is de mest een jaar laten verteren en dan pas gebruiken, als je toch verse paardemest hebt ondergespit best een viertal weken wachten alvorens te planten of te zaaien
Vorig voorjaar in ganse tuin verse paardemest ondergespit zonder problemen voor de gekweekte groenten, het mest zit ongeveer 20cm onder de teelaarde en tegendat de wortels van zaailingen aan het broeimest komen is dat al bijna gekomposteerd, zelfs aardappelen die juist boven het mest aangeplant waren hebben zonder problemen hun groeiperiode meegemaakt en goed opgebracht.