menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Stadstuin goedkoop & onderhoudsvriendelijk

Maya16

Maya16

Hallo,
wij verhuren een huis aan studenten. Er is een ingesloten, zuidgerichte tuin en we moeten ong. 6x6m cm inrichten (geen terras te voorzien, dat ligt er al vóór).
Kunnen jullie wat tips geven voor niet te dure beplanting en onderhoudsvriendelijk (mijn man zou een 2-3 keer per jaar zelf langsgaan voor wat onderhoud eraan; aan de studenten gaan we dat niet vragen )
Groetjes,
Maya
zondag 24 maart 2024 - 16:14
leerling

Tekst aangepast

Leerling

Met de huidige klimaatverandering, zou ik daar alvast een schaduwrijke boom voorzien. (Eentje die geen allergische reacties uitlokt.)

Daaronder kunnen lentebloeiers als crocus, sneeuwklokje, druifje, chionodoxa, narcis, winterharde cyclamen, bostulpen, speenkruid, bosanemoon e.d. (geen hyacint).
Meiklokje zou kunnen dienen als groene bodembedekker. Die komt op wanneer de andere ver uitgebloeid zijn. Meiklokje woekert nogal, wat hem een goede bodembedekker maakt, maar best wel weghouden van het terras. Om de paar jaar wat uitdunnen is hier voldoende.

Herfstbladeren onder de boom strooien. Dat is goede mulch. De plantjes groeien er vanzelf doorheen en het houdt het onkruid (wat) tegen.

De plantkeuze is afhankelijk van de bodem: droog/normaal/nat, zand/leem/klei ...

Heb je de plantengids hier al gevonden? https://www.tuinadvies.be/plantengids
maandag 25 maart 2024 - 12:23

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon