Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
We kunnen het water vernevelen om zo extra zuurstof toe te voegen en om stof van de planten te verwijderen. We zullen merken dat de planten er nadien veel frisser zullen bij staan en sneller groeien. Dat vernevelen doen we wel best 's avonds en zeker niet overdag bij felle zonneschijn. Zeker bij zomers zonneschijn moeten we vermijden de waterplanten te besproeien. De zonnestralen worden dan immers geconcentreerd door de waterdruppels, zoals door een vergrootglas, en dat kan gaatjes branden in waterlelies en andere planten die daaraan gevoelig zijn,
Mijn vraag is; Als je niet mag sproeien bij zonneschijn, want dan verbranden de
bladeren, wat gebeurd er dan als je een regenbuitje krijgt. Dan worden de bladeren toch ook nat. En na de bui krijgen we zonneschijn en dan zouden alle bladeren verbranden????
Wie het weet mag het zeggen.
Ptor
Dit slaat nergens op hoor... Net zoals je zelf zegt, na een bui kan de zon ook schijnen.
De enige manier waarop planten kunnen verbranden door water is bij een hoog zoutgehalte. Dan verliest de plant vocht door osmose (dat google je maar even).
Probeer het eens uit, ideaal weer nu.
Maar ik zou het niet doen.
Probeer dat maar eens te doen bij pas gekiemde zaden van kervel, tuinkers enz... wat nu door groenteliefhebbers gezaaid wordt.
Al is er wel een groot verschil tussen nevelen en sproeien.
De lichtintensiteit na een bui is meestal toch anders dan die bij een zonnige dag hé!
Over het al dan niet verbranden van bladeren na sproeien zijn er al massa's discussie's gevoerd. Wetenschappers hebben er echter ook hun zegje over gedaan en tonen aan dat het in theorie kan en vooral bij bladeren met een rimpelig oppervlak. Anderzijds zijn er ook wetenschappers die beweren dat het helemaal niet kan!