Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
We zijn enkele jaren geleden verhuist en hebben sindsdien dus een vijver.Toen we er kwamen wonen hadden we hem eigenlek nog niet gezien.we hebben hem ontdekt toen 1 van men honden erin is gelopen
Ik heb er al veel werk in gestoken sindsdien maar ik vind dat hij er nog altijd kleurloos en verwaarloosd uitziet.
Niet te vergeten dat vissen erinsteken duidelijk onmogelijks is en ik denk dat er een lek in is.
Er hoeft niet altijd een lek te zijn. Als de randen van het folie waarop de keien liggen aan het uiteinde in het zand naar beneden steekt, zuigt de aarde het water op. Wat kunt het eerste doen. Haalt u eerst alle keien weg die op de randen liggen en leg bv een tuinslang die u niet meer gebruikt onder deze rand. Zo heeft u dan eigenlijk een soort heuveltje gemaakt. Vult u dan de vijver met water. Als het waterpeil niet zakt, is dit het probleem. Stel het water zakt toch, dan zit daar het lek waar het niveau van het water staat. Hier zou u het lek moeten zoeken. Lastige klus. Verder zou ik u adviseren om het kroos weg te scheppen. Dit is veel werk en bovendien komt dit steeds terug als er ook maar iets in achter blijft. U kunt denken aan waterlelies en langs de randen potten gevuld met beplanting. De randen mogen mooier afgewerkt. U kunt wat extra keien nemen die wat groter van formaat zijn. Verder kunt u wat meer beplanting langs de randen van de vijver in tuin neer zetten. Als een vijver al een aantal jaar oud is en de planten zijn al flink gegroeid, krijgt de vijver te maken met weinig lucht en licht. Bovendien is de spiegeling in het water verdwenen. U dient minstens de helft van de vijver niet te beplanten.