Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik kweek al een paar jaren druiven in een serre, maar ik zet af en toe tomaten en sla in mijn serre omdat ik er de plaats voor heb.
Nu heb ik recent vernomen dat ik de serre zou moeten doorsturen om de zouten weg te spoelen die er teveel zouden komen door de bemesting van mijn tomaten en sla.
Misschien zie je het niet,als de meeste serrebezitters het doen,maar het gebeurt wel degelijk.Ook ik heb onlangs een aantal dagen beregend in de tunnel en de serre,en dit met het oog op het doorspoelen van de zouten die in de bovenste bodemlaag achterblijven.Als je dit nooit doet zal je altijd minder en minder gaan telen in je serre.Buiten hoeft het niet daar het genoeg regent,maar in overdekte plaatsen is dit wel nodig.
Grtjs Victor
Hello
Ik heb een plastic serre, alle 10 jaar is de plastic kapot. Bij het vervangen van de plastic laat ik de serre gedurende +- 1 maand open staan en let erop dat het goed regent ( toevallig nu in maart gedaan).
Na 5 jaar neem ik nog eens de plastic af gedurende een maand.
Het is ook mogelijk de bovenste 10 cm van de grond af te voeren en te vevangen door moestuingrond.
'vroeger' schepte men sneeuw in de serre en liet dat dooiwater de serre dan spoelen, vroeger dus want het sneeuwt nog amper om deze techniek toe te passen (de buren zullen lachen als je die twee centimeter bij elkaar ligt te harken). Je kan inderdaad ook 'beregenen' of de serre laten onderlopen maar als dat met drinkwater uit de kraan is dan is dat uiteraard zonde want met 100 liter ben je niet klaar en het is en blijft drinkwater. Dat van het wisselen van de plastiekfolie van de serre met vertraging is een goede tip. Zelf heb ik gekozen voor een verplaatsbare tunnelserre van 6 op 4m. Niet het allerlichtste model maar als je met vier bent is alleen het eerste tilmoment wat lastig, eens je aan de gang bent valt het goed mee en 7 meter verder is het altijd gedaan voor een seizoen. Mijn serre draait dus gewoon mee in mijn rotatieschema van de grond. Ik krijg daar af en toe wel wat rare commentaren op (dat doet toch niemand niet,...) maar ik moet me dan ook niet bezig houden met het reinigen van de grond, invoeren van nieuwe grond tegen bodemmoeheid,... Als ik ooit mijn cederhouten serre op een gemetst muurtje in de moestuin optrek dan is de kans dat ik die verplaats ook kleiner maar tot dan draait alles lekker door...