zondag 9 juli 2017 - 16:12
Ik ken het antwoord niet, weten jullie het??
zondag 9 juli 2017 - 16:49
zondag 9 juli 2017 - 16:49
Dus een mix want de aralia zit er zeker tussen. Dat blad en die bloemen die ik hierboven zie zitten aan de zijkant. De plant met de bessen zal dus een wilde braam zijn. Dank je! Zijn die bessen eetbaar?
zondag 9 juli 2017 - 21:08
Rubus fruticosus of gewone braam.
Eetbaar, hoe donkerder van kleur en opgewarmd door de zon het smakelijkst.
Op de foto zie ik helemaal geen Aralia elata, die woekert ook, maar heel anders dan braam. De vruchtjes van de braam op de foto zijn niet helemaal gezet of volledig ontwikkeld en zullen niet zo goed van kwaliteit zijn .
zondag 9 juli 2017 - 23:22
Dank je! Zal er morgen van proeven.
Komt de slechte kwaliteit door de wild groei?
zondag 9 juli 2017 - 23:56
In september zullen de bramen zoeter smaken. Gewoon zachtjes aanraken en pas eten als ze van zelf lossen. Moet je trekken zijn ze nog te zuur.
dinsdag 11 juli 2017 - 11:47
September pas en ze zien er nu al goed uit. Ik zal er nu al één proeven en de rest in september. Dank jullie allen!
woensdag 12 juli 2017 - 17:45
Mmmm...Peter: Goede tip om ze te eten als ze rijp zijn.
Maar niet wachten tot september hoor! Dan zijn deze al laaaaaang verdroogd en oneetbaar.
Extra tip: Pas plukken als ze net dof van kleur zijn geworden en nadat ze zijn opgewarmd door de zon. Bij een vol-ontwikkelde vrucht krijg je dan een smaakexplosie!
donderdag 13 juli 2017 - 21:12