menu
Tuinadvies

https://tuinadvies.nl   /    zondag 23 juni 2024

De eerste recycling-producten

Natuurlijk tuinieren met organic recycled

Wil je iets goed doen voor je planten en voor de planeet? "Organic & Recycled" van COMPO is het eerste assortiment dat is vervaardigd met gerecycleerde ingrediënten en verpakkingen. De potgrond en twee types meststoffen sparen de natuurlijke hulpbronnen en bevorderen een gezonde groei van alle soorten planten - ideaal voor tuinieren in evenwicht met het milieu!

nieuwe assortiment Organic & RecycledHet principe: vanbinnen en vanbuiten aan het milieu gedacht

In het kader van circulaire economie richt COMPO zich met het nieuwe assortiment Organic & Recycled op het ecologische evenwicht: in plaats van nieuwe grondstoffen te gebruiken, verwerken ze voedingsrijke resten en gerecycleerde materialen tot doeltreffende producten. Zo besparen ze afval, wordt de CO²-uitstoot aanzienlijk verminderd en krijgen de planten alles wat ze nodig hebben voor een gezonde groei: een goede bodem en waardevolle voedingsstoffen.

Voor een wereld in balans: circulaire economie

De vraag naar hulpbronnen is reeds geruime tijd groter dan wat de aarde zelf kan bieden. Circulaire economie is een veelbelovende aanpak om deze evolutie tegen te gaan. Het doel is om grondstoffen en producten zo efficiënt en zo lang mogelijk te gebruiken en afval zoveel mogelijk te voorkomen. Oude zaken herstellen of hergebruiken in plaats van het weg te gooien, nieuwe zaken op een besparende manier produceren: er zijn veel manieren om verantwoord om te gaan met grondstoffen, producten en het milieu. Hieronder kan je zien welke ze hebben gekozen en hoe ze de principes van de circulaire economie consequent implementeren.

De basis met gerecycleerde, natuurlijke grondstoffenHoe restmaterialen omgetoverd worden tot plantenproducten

De basis voor het Organic & Recycled assortiment zijn gerecycleerde, natuurlijke grondstoffen. Wat houdt dat precies in? Bij de productie van bepaalde producten van voedingsproducten, zagerijen of composteringsbedrijven blijven er residuen over die niet verder kunnen worden verwerkt, maar die bijzonder voedzaam zijn. Voor COMPO zijn deze stoffen echter heel waardevol. En het allerbeste: alle producten zijn vegan en geschikt voor alle plantensoorten.Verpakking met gerecycleerd plastic-afval

Een tweede leven voor verpakkingen

Ook de verpakkingen van het assortiment Organic & Recycled vervullen opnieuw een doel. De grondstof voor de plastic verpakking is gerecycleerd plastic-afval uit de blauwe afvalzak. Afhankelijk van de verpakking gebruikt COMPO tussen de 80 en meer dan 90% oud plastic. De dozen van de gekorrelde meststof hebben we steeds FSC-gecertificeerd oud papier gebruikt. Zo besparen we CO² en verbeteren we onze ecologische voetafdruk aanzienlijk. En plantenliefhebbers kunnen hun eigen bijdrage leveren aan een groenere wereld door de lege verpakkingen van ons Organic & Recycled-assortiment na gebruik op de juiste manier te laten recycleren. Zo is de cirkel rond!

#6044Compo

Auteur: Compo
COMPO. Mooie planten zonder moeite.
www.compo.be

Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).