Pompoenmuffin met pindapasta
Een heerlijke on-the-go muffin met pindapasta en chocoladestukjes. Deze gezonde muffin met verrassende ingrediënten is helemaal vegan en olievrij! In een mum van tijd maak je de lekkerste muffins, klaar als heerlijk tussendoortje. Of eet de muffins als ontbijt, want dankzij de havermout en pompoen heb je meteen een verzadigd gevoel.
Benodigdheden:
- 1 tas kokosbloessemsuiker
- 2 tassen havermout
- 1 tas pompoenpuree
- 1/2 tas pindakaas(boter)
- 2 theelepels bakpoeder
- chocoladestukjes
- topping: granola
Recept:
Verwarm de oven voor op 180°. Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Breng ondertussen wat water aan de kook en gaar de blokjes pompoen tot ze zacht zijn. Giet de blokjes af en laat even uitlekken en afkoelen.
Blend nu alle ingrediënten, behalve de pindakaas, pompoen en chocoladestukjes, in een blender tot een fijn mengsel. Verwarm de pindakaas lichtjes op tot ze lopend wordt. Meng nu ook de vloeibare pindakaas en pompoenblokjes door het mengsel. Doe dit met een staafmixer. Voeg als laatste de chocoladestukjes toe onder het beslag.
Neem een bakvorm voor muffins en spuit of wrijf de plaat in met boter. Vul elke vorm op met het beslag en druk lichtjes aan. Werk elke muffin af met (zelfgemaakte) granola en plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven. Laat ze 15 tot 18 minuten bakken. Haal ze na het bakken uit de vorm en laat ze afkoelen. De vegan muffins zijn helemaal klaar om te eten!
Tip:
- Geen tijd of zin om een volledige pompoen te snijden? Neem dan wat diepgevroren pompoenblokjes om gaar te koken.
- Kies voor een neutrale pindakaassmaak of ga voor pindakaas met een extra smaakje zoals karamel/zeezout of een andere notenpasta.
- Gebruik bakvaste chocoladestukjes zodat de chocolade niet aanbrandt of smelt tijdens het bakken.