Recepten met boontjes
Carpaccio van groene boontjes, tomaat en mozzarella
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 coeur de boeuf tomaten
- 100 g groene boontjes
- handvol rucola
- 250 g kleine mozzarellabolletje
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 10-tal basilicumblaadjes
- 1 eetlepel pijnboompitten
Bereidingswijze
Spoel de tomaten en snij ze in dunne plakjes. Schik de plakjes in de lunchboxen.Kook de boontjes beetgaar in gezouten water en spoel ze onder fris water.
Was de rucola en snij de basilicum in sliertjes.
Strooi de boontjes en mozzarellabolletjes over de tomaten. Kruid met wat peper en zout.
Vervolgens strooi je er de rucola en basilicum over. Werk af met de pijnboompitten.
Meng de olie en de azijn en verdeel over de salade.
Kip met scampi's en prinsessenboontjes
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets
- 125 g scampi's
- 1/4 l kippenbouillon
- 120 g fijne boontjes
- 1/4 l room
- 1 teentje look
- 1 koffielepel maïsbloem
- 50 g boter
- 1 lepel gehakte peterselie
- peper
- zout
Bereidingswijze
Snijd de kipfilets open en klop ze platter. Kleur de filets in boter, bestrooi met peper en zout. Verwijder de filets uit de pan en giet de kippenbouillon erin. Pel de scampi's en bak ze aan in een weinig boter, voeg er de gesnipperde knoflook aan toe en bestrooi met peper en zout. Voeg de room toe en laat even inkoken. Giet de scampisaus door een zeef bij de gevogeltejus. Bind de saus met maïsbloem, die opgelost is in water.Schik een kippenlapje op een bord. Lepel er enkele scampi's bij en bedek ze met de saus. Schik er enkele groene natuurgekookte boontjes rond. Geef er hertoginnenaardappelen bij, die even gekleurd werden in de oven.