menu
Tuinadvies

Status CornelisL

CornelisL

zaterdag 15 december 2012 - 18:09

Ik heb vandaag maar eens de bourganvillea gesnoeid. Resultaat: 2 grote tonnen afval.

Kurt

Dat moet dan toch wel een zeer grote en prachtige bourganvillea zijn. Ben benieuwd naar foto's als die bloeit volgend jaar.

zaterdag 15 december 2012 - 18:25

CornelisL

Volgende week moet ik ook nog mijn wonderboom (recinus communis) wat kortwieken (+/- 2,5 m hoog) en de zaden er uit halen. Anders heb ik volgend jaar de hele tuin vol staan.

zaterdag 15 december 2012 - 19:04

Kurt

Wonderbomen of de Ricinus communis kan op korte tijd zeer groot worden, maar het is een 1-jarige plant die de winter niet zal overleven. Gooi de zadenbolsters dus zeker niet weg want je zal ze volgend jaar opnieuw moeten zaaien en de kieming lukt niet altijd ideaal. Het zijn trouwens geen goedkope zaden. De gewone groene wonderboom wordt een heel stuk hoger dan de roodbladige variëteit. Als ze eenmaal aanslaan zie je ze bijna groeien. Ik vind het in elk geval prachtige planten die ik volgend jaar terug wil zaaien.

zaterdag 15 december 2012 - 19:10

CornelisL

Het is een roodbladige versie die ik vorig jaar uit zaad heb gekweekt en in het voorjaar in de tuin heb gezet. Hij groeit inderdaad als kool. In 1 jaar is hij 2 meter gegroeid en ik heb hem al een keer moeten terugsnoeien, Het overwinteren is geen probleem, want hij staat in mijn tuin in Spanje. Ook de eerder genoemde bourganvillea staat tegen de gevel van mijn huis daar.

zaterdag 15 december 2012 - 19:31

Terug naar boven icoon