Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hoi hoi,
Heeft iemand misschien ervaring met snijbiet in de tuin ?
Ik had het vorig jaar voor het eerst in de tuin en toen gebeurde er niet veel, misschien waren de slakken mij voor en het was niet een fantastisch jaar voor mijn groenten tuin.
Maar goed dit jaar kwam het , terwijl het buiten nog vroor, goed op en is het nu zelfs al aan het doorschieten.
Ik heb begrepen dat je het beste de buitenste bladeren kunt oogsten en dat er dan weer nieuwe bladeren komen.
vorig jaar gewone,dit jaar regenboogsnijbiet(kleurige ribben)gezaaid...
ik plukte de blaadjes van zo gauw ze een beetje spinazie formaat hadden voor in de sla,groter geworden werden ze gebruit zoals spinazie...
de ribben heb ik vorig jaar niet aprt gekookt omdat ze niet groot genoeg werden(ik vermoed dat het afvreten door ons mumsie daar wat mee te maken kan hebben )
dit jaar heb ik de snijbiet in een pot gezaaid en onlangs uitgeplant in de grond,vorig jaar ter plaatse gezaaid en weinig opkomst...(mischien inderdaad slakken?)
Ik heb de rode chard..... en die is bijna klaar....... je kunt er blaadjes van plukken maar je kunt ook met een mes recht afsnijden boven het hart... de plant gaat dan weer verder groeien en je kunt er nog wel eens van snijden...........
das snel! de mijne staan nu ongeveer 20 cm hoog,maar met het groeien worden de kleurtjes wel lekker fel!
ik had ze in een klein potteke gezaaid en toen ik ze uitplantte leken ze in mijn ogenallemaal een beetje op mekaar,maar nu de ribben duidelijker worden vind ik ze toch mooi....
nog beetje geduld en dan es plukken
Ik zet meestal de groen-witte en laat ze vrij groot worden om er dan de buitenste stengels van te oogsten en ze deden het altijd al zonder veel problemen, maar dit jaar probeert een kolonie mieren er een bladluizenplantage van te maken...
Ik heb inmiddels flink geoogst en het groeit lekker verder allemaal.
Nu nog wat recepten vinden die wij lekker vinden.
In de soep vond ik het wat sterk van smaak.
Snipper de uien en de knoflook, snijd de witte nerven van de snijbiet in stukjes en het groen van het blad in dunne reepjes. Fruit de ui en knoflook glazig en voeg dan de witte stukjes snijbiet toe. Laat met een klein beetje water 10 minuten sudderen. Reepjes snijbiet (in afdruipnat van het schoonmaken) en zout toevoegen en 5 minuten mee sudderen. Dan oregano, basilicum en peper toevoegen en nog 5 minuten op het vuur laten staan (evt. nog water toevoegen). Ei, room, melk en nootmuskaat toevoegen en doorroeren totdat het ei gestold is. Na 3 min. ± 1 eetlepel maïzena (opgelost in water) toevoegen en nog even laten doorkoken.