menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Crema de castagne

jp

Jp

Een ongewone soep die smaakt naar een herfstdag & je helemaal zal opwarmen.

Maak 1 kg kastanjes schoon, gooi beschadigde exemplaren weg. Snij een kruis in onderaan & laat koken in water tot ze gaar zijn. Pel de kastanjes en roer ze door een passe-vite (roerzeef ?).
Maak ongeveer 500 gr paddestoelen schoon (Champignons, bospaddestoelen, of in mengeling,...) & snij ze in schijfjes.
Stoof de paddestoelen aan in een bodempje vetstof. Haal 1/2 van de paddestoelen uit de pot en hou ze apart.
Voeg bouillon toe (+/- 2ltr) en kruid met peper & zout. Laat koken, voeg de kastanjepuree toe. Voeg ook een flinke bos peterselie toe en enkele blaadjes van groene selderij. Even opkoken en mixen. Voeg tot slot de overgehouden champignons of paddestoelen toe, en verfijn met een fikse scheut room.

U kan ook kastanjepuree uit blik gebruiken (zo'n 450 gr.) maar kies dan puree ZONDER suiker !
De bouillon is traditioneel kippenbouillon, maar mag best andere zijn, evt. ook van een blokje.

Ere wie ere toekomt :
Deze soep komt van mijn beide ongehuwde groottantes Selia en Evangelina, eerder dit jaar kort na mekaar overleden, na een lang leven, maar vrijwel volledig in dienst van hun ouders en van hun 13 (!) broers en zusters. A Dio zia mia.
donderdag 18 oktober 2007 - 12:02

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon