Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Google zegt. Karbolchampignon is giftig. Of anijschampignon is eetbaar. Ruikt naar anijs.
Dus waag de gok maar niet. Wil je meer weten dan kun je informatie vinden bij karbolchampignon.
Zou jij een website als deze vertrouwen om te beslissen of je een paddenstoel al dan niet wil eten?
De groene knolamaniet wordt wel eens verward met eetbare champignons. Het is een van de giftigste soorten ter wereld en maakt nog altijd slachtoffers, ook al omdat die paddenstoel lekker smaakt.
Zie o.a. https://nl.wikipedia.org/wiki/Groene_knolamaniet
Daarnaast: zowel in Nederland als in Vlaanderen is wildplukken verboden.
In de tijd, in de jaren 80 van de vorige eeuw, gingen wij in het najaar op jacht naar weidechampignons. Achter ons huis lagen hectaren en hectaren weides. Waarschijnlijk is die pluk vandaag niet meer toegelaten.
Maar dus enkel weidechampignons. Witte hoed, roze lamellen. Dat was de enige soort die we kenden. Al wat daar niet aan voldeed namen we niet mee, en kwam thuis niet binnen.
En 's avonds verwerkte mijn moeder de oogst in het avondeten.