Als daar geen rotzooi in de bodem zit en je hebt de haag niet bespoten met gif, dan kan je het zevenblad gebruiken als groente.
De Romeinen hebben het indertijd naar hier gehaald als eten voor hun soldaten. Het bevat o.a. vitamine C, caroteen, calcium, kalium en magnesium.
Jonge blaadjes kan je bv. rauw eten in een slaatje, in pesto, als garniersel zoals peterselie.
Je kan het verwerken in stampot, soep, eigerechten, quiche, stoven als spinazie enz. (Kort koken.)
Zie bv.
https://www.nederlands-dis.nl/dis/soep/uit-de-natuur-of-uit-je-tuin-zevenblad/ of zoek even op "zevenblad recepten".
Ik las ooit een blog waarin iemand heel teleurgesteld was dat door al dat plukken er geen zevenblad meer in de tuin groeide. Utputten door regelmatig te wieden of af te snijden (schoffelen) is dus ook een mogelijkheid.
Hier groeit zevenblad in een hoekje achter de beukenhaag. Als je de oppervlakte waar het groeit wat kan inperken, kan je zevenblad beschouwen als een goede bodembedekker met mooie bloemen, die heel wat wilde bijen en andere bestuivers lokken. Zevenblad plant zich hoofdzakelijk voort via rizomen, dus hoef je geen schrik te hebben van de zaadjes.