Geprint vanhttps://tuinadvies.nl/artikels/palmeria_tropische_planten_tips

menu
Tuinadvies

https://tuinadvies.nl   /    zaterdag 25 juni 2022

Onderhoudstips exotische planten in het voorjaar

Onderhoudstips voor uw exotische planten eind mei - begin juni:

De lente is er eindelijk, het zou nog wat meer aanhoudend mooi weer mogen zijn, maar we veronderstellen dat dit wel nog komt !


Foto met de Yucca thompsoniana en aan paar Opuntia's.
Wie droomt er niet van een leuke tuin of terras met een exotische uitstraling?

Vanaf nu mag je al eens voeding geven.
Nu alle planten in volle groei en bloei zijn is het tijd om ze ook nauwkeurig te onderhouden.

Wanneer het een aantal dagen na elkaar droog blijft, is het aangewezen de planten en zeker potplanten te voorzien van een rijkelijke gietbeurt. Planten in potten drogen sowieso sneller uit dan hun soortgenoten in de volle grond, maar ook deze laatste groep geniet van een lekkere douche op tijd en stond. De planten zullen jullie er zeker voor belonen.
Wanneer je de planten nog geen voeding hebt gegeven, dan mag je deze nu bemesten. Het ideale tijdstip om te bemesten is net voor een regenbui. Gebruik hiervoor koekorrels, kippenmest of paardenmest, blauwe korrel, minerale meststof, etc.... Dan kan de meststof met het regenwater zachtjes langs de bodem doorsijpelen naar de wortels van de planten.


Bemesten per plantensoort :

 • Palmen krijgen bij ons over het algemeen blauwe korrel, hier zit stikstof in, wat de palmen wel lekker vinden, maar hier bestaat ondertussen ook al speciaal samengestelde palmen meststof voor
 • Bananen krijgen meestal koekorrels, kippenmest of paardenmestkorrels


Musa basjoo / tuinbananen

 • Boomvarens die reeds geworteld zijn en al een jaar in volle grond staan, geef ik ook eens per jaar een aantal korreltjes koeien-, kippen- of paardenmest in de kroon van de varen. Let wel, bij nieuw aan geplante boomvarens, moet je dit zeker nog niet doen. Een klein aantal korreltjes volstaat.


Dicksonia squarosa / boomvarens

 • Yucca en andere woestijnachtigen die reeds geworteld zijn mogen ook gerust wat meststof krijgen, ook zij genieten hier ruimschoots van.
 • De citrussen krijgen speciaal citrusmeststof
 • De olijven krijgen ook koekorrels, kippenmest of paardenmestkorrels, maar ook hiervoor bestaat er speciale olijvenmeststof

We kunnen jullie mededelen, dat er vanaf nu nog steeds geregeld nieuw materiaal binnen komt.
Volgende planten zijn terug onderweg en worden binnen 14 dagen bij ons verwacht :

 • Nieuwe import van Trachycarpus fortunei, Ficus carica, Nerium oleander, alsook Cycas revoluta in grotere maten
 • Dasylirion longissimum / Mexicaanse grasboom (stam maat +65cm) Deze hebben mits wat bescherming de winter makkelijk doorstaan.
 • Dicksonia Antartica / Tasmaanse boomvaren (stam 40cm - stam 70cm - stam 100cm) Hier is wel schade te bemerken, maar diegenen die hun planten heel goed ingepakt hadden en een laagje vliesdoek en noppenfolie meer gebruikt hebben, hebben geen problemen gehad. Dus hier was het zeker een kwestie van inpakken.
 • Yucca Rostrata en Yucca linearifolia (stammaten van 40cm tot 90cm)


Yucca Rostrata

Ook dit jaar doet PALMERIA terug mee aan de Open exoten tuinbedrijvendagen, dit zowel op zaterdag 30 mei als zondag 31 mei.

 • Zaterdag van 10.00hr tot 17.00hr
 • Zondag van 11.00hr tot 17.00hr.

Er zijn tevens reiswaardebons en planten te winnen!

Palmería is een zaak gespecialiseerd in de verkoop van exotische planten die kunnen gedijen in ons klimaat. Natuurlijk hebben wij ook exotische planten voor in de woonkamer.
U vindt bij ons allerlei soorten palmen, bananen, boomvarens, yuccas, agave's, citrussen en bloeiende planten.

#2024Danny Mostinckx

Auteur: Danny Mostinckx

Terug naar boven icoon