menu
Tuinadvies

https://tuinadvies.nl   /    maandag 15 juli 2024

Zonnig vakantiegevoel op eigen terras

Voor het zonnige vakantiegevoel hoef je dit jaar niet ‘en route’ naar de zonnebloemvelden in Frankrijk. Je creëert een Frans sfeertje eenvoudig op eigen terras of balkon met zonnebloemen van Sunsation. Wekenlang bloeien de ‘zonnetjes’ relaxed en vrolijk door. Nieuw dit jaar is de Sunsation ‘Flame’. Deze zonnebloem heeft een bronskleurige ring op de felgele bloem.

nieuwe potzonnebloem ‘Flame’

Mobiele zonnetjes

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker: mobiele tuintjes. Grote verrijdbare potten of een plateau op wieltjes. Ideaal om de planten eventjes opzij te zetten wanneer je extra ruimte nodig hebt of wanneer je jouw zonnetjes graag op een andere plek wil laten stralen. Wist je dat zonnebloemen ook uit zichzelf bewegen? De bloemen draaien altijd richting de zon. Vandaar dat de Fransen ze Tournesol noemen. Wanneer je meerdere Sunsation-planten samen in een grote pot zet, ervaar je die aardige eigenschap nog duidelijker.


Nieuw

Zonnig vakantiegevoel op eigen terrasBehalve de bekende Sunsation ‘Yellow’ is er nu ook Sunsation ‘Flame’. Op de gele bloemblaadjes, rond het donkere hart, is een goudbronzen ring te zien voor een extra vlammende uitstraling. De plant heeft daarnaast alle eigenschappen van de ‘Yellow’: een sterke steel en compacte vorm. Zo blijven ze, in weer en wind, stevig rechtop staan. Sunsation-planten worden maximaal 40 cm hoog.

Eenvoudig

Veeleisend is de potzonnebloem zeker niet. Zet de plant op een zonnige plek en geef regelmatig water. Is er een bloem uitgebloeid? Knip ‘em weg en de volgende knop komt tot bloei. Zo kun je er wekenlang van genieten.

De potzonnebloem Sunsation is verkrijgbaar bij tuincentrum, bloemist, bouwmarkt en supermarkt vanaf € 2,99. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.facebook.com/sunsationsunflower.

Bron en beeldmateriaal: Sunsation Sunflower

#5562
Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).