Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Een groensingel is waardevol voor het landschap. Het is een uitstekende leefomgeving voor tal van zangvogels. Daarnaast fungeert het als windscherm en geluidsbreker.
De warme zomerpiek van afgelopen weekend geeft ons extra energie om de tuin in te duiken. Maar opgelet! De tweede helft van de herfstvakantie wordt alsnog koud en nat.
Rozen, ze zijn bijzonder populair en terecht! Hun geuren en kleuren spreken tot ieders verbeelding. Met onze tips krijg je een prachtig bloeiende rozenstruik.
Het is herfst, de periode waarin vogels op zoek gaan naar een goede voederplek. Welke vogels wat eten en hoe je dit het best aanbiedt, ontdek je in volgend artikel.
Onrustig is het even zweven tussen herfst en winter. De temperaturen zijn soms nog zacht naar het einde van de tiende maand en houden de bladeren net dansend aan de bomen
Over paddenstoelen en zwammen in de tuin hoeven we ons meestal geen zorgen te maken. Ontdek hier alles over het nut en de gevaren van paddenstoelen in de tuin.
Terwijl het verval in de natuur stilletjes aan begint, zorgen de eerste bomen voor een prachtig kleurenpalet in de natuur. Ook in de tuin doet het najaar zijn intrede.
Niet alleen bomen en struiken in de tuin ondergaan nu een transformatie, ook de waterplanten bereiden zich voor op de aankomende winter. Help de vijver een handje mee.
Dahliaknollen zitten vol vocht waardoor ze niet tegen koude en vorst bestand zijn. De plant vraagt daarom wat extra zorg om te voorkomen dat ze bevriest en dood gaat.
Paddenstoelen zijn in de keuken veelzijdige smaakmakers. Het zijn dankbare ingrediënten met tal van bereidingsmogelijkheden. Ontdek hier welke paddenstoelen eetbaar zijn.
Vele dieren maken zich op voor de wintermaanden. Help ze voor te bereiden door voeding aan te bieden, schuilplaatsen te voorzien en de beplanting aan te passen.
Jaarlijks vieren we op 4 oktober Werelddierendag waarbij we ons huisdier graag eens extra verwennen en er wereldwijd aandacht gaat naar de rechten van de dieren.
Vorige week deelden we al enkele herfstbloeiers met je. Deze week hebben we nog meer planten die schitteren dankzij hun bloemen of bessen. Lees snel verder...
Om rozen te verjongen en gezond te houden is het belangrijk ze op het juiste tijdstip en op een correcte manier te snoeien. We helpen je hiermee verder...
Met een slim tuinontwerp en de juiste planten valt er elk seizoen iets te beleven in je tuin. De komende twee weken presenteren we een reeks herfstbloeiers.
In de herfst gaan heel wat planten in rustmodus. Zet deze taken op je tuinagenda voor de komende weken, zodat je met een gerust hart de winter in kunt gaan.
Eén van de meest voorkomende spinnen in huis is de grijze huisspin of Tegenaria domestica. Deze spin is wellicht het meest gekend omdat ze vaak in badkuipen liggen.
Met zijn riante pluimstaart en ronde kraalogen heeft de eekhoorn een hoge aaibaarheidsfactor. Het is een vaste bewoner van het bos maar duikt ook stiekem op in tuinen.
De zomer loopt op z'n einde, en je zou denken dat het tuinieren stilvalt. Maar niets is minder waar! Dit seizoen biedt de kans om wintergroenten te telen en te oogsten.
In november mag je beginnen met het snoeien van de bessenstruiken. Bij kruisbessen en rode bessen snoei je 2/3 van de groei van het voorbije jaar weg. Bij braam- en frambozenstruiken snoei je de takken waar vruchten aan hebben gehangen tot aan de grond af. De jonge, nieuwe scheuten laat je staan en mag je langs draden leiden en binden.
Dode takken kun je nu gemakkelijk uit struiken en bomen verwijderen. Je kunt ze versnipperen, en de houtsnippers kunnen dan onder bomen worden aangebracht. Als je de gesnoeide takken in een uithoek van de tuin op een hoop legt, zullen ze dienst doen als een egelhuisje.