Vijf heerlijke aardappelrecepten
Gewokte aardappelen met kip
Hoofdgerecht – bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten:
- 500 g vastkokende aardappelen
- 1 wit van prei
- 2 wortelen
- 1 limoen
- 2 el olijfolie
- 300 g kipfilet
- ½ broccoli
- 1 el oregano
- Peper en zout
Gewokte aardappelen met kip
Bereidingswijze:
Snijd de aardappelen en kip in blokjes van ongeveer 2 cm. Bestrooi de kip met tandoorikruiden. Wok de aardappelen en de kip op een hoog vuur in olijfolie. Bak gedurende 10 minuten. Snijd de broccoli, wortelen en prei in middelgrote stukken en voeg toe.Zet het vuur wat zachter en bak tot alles gaar is. Kruid met peper, zout en oregano. Rasp de schil van de limoen en strooi over het gerecht. Besprenkel met limoensap.
TIP: Rasp enkel de groen gekleurde zeste van de limoen fijn. Het witte gedeelte onder de schil is te bitter.
Aardappelschijfjes met rode biet en abdijkaas
Hoofdgerecht – bereidingstijd: 30 min.
Ingrediënten:
- 450 g vastkokende aardappelen
- 200 g vaste abdijkaas in blokjes
- 1 takje tijm
- 1 bussel raketsla
- 1 el balsamicoazijn
- 2 voorgekookte rode bieten
- 2 rode uien
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
Aardappelschijfjes met rode biet en abdijkaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ongeschikte aardappelen in schijfjes van 0,5 cm. Leg deze in een bakblik met de tijm en besprenkel met olijfolie. Bak de aardappelschijfjes in 10 minuten krokant.Snijd de rode biet in blokjes en de rode ui in halve maantjes. Meng onder de aardappelen en doe er de kaasblokjes bij.
TIP: een heerlijke abdijbiertje erbij en … genieten maar!